Abandonandu-ma printre nori

IMG_7567

Admir si respect persoanele care lupta, la orice varsta, sa isi atinga visele. Chiar de ramai constient, cu maturitate, ca nu toate visele se indeplinesc, cred ca este o datorie fata de tine insuti sa cauti in tine resursele pentru a le vedea realizate. Ai remarcat ca oamenii care cred inca in visele lor isi pastreaza o anumita lumina in ochi? Ea se stinge atunci cand nesatisfacerea nevoilor bazale, pierderea increderii in sine sau in faptul ca merita, dezamagirile, ii impiedica sa mai lupte pentru ele. Pentru unii, mai tristi din fire, a-ti da voie sa crezi in visele tale este lipsa de maturitate. Pentru mine este viata, curaj si sens.

Cand ai in jurul tau si ceva „spiridusi”care si-au luat in serios rolul de magicieni ai dorintelor tale, totul devine si mai usor. Lor si curajului de a-mi asuma dorintele, le sunt datoare pentru ca mi-am sarbatorit trecerea la un nou prefix, printre nori.

Saltul cu parasuta este o experienta pe care ar trebui sa o ai in vedere macar o data in viata. Dincolo de adrenalina care te invadeaza inca de la decolare si care atinge cote maxime cand se deschide usa avionului si te trezesti atarnat  deasupra unui gol imens, dincolo de momentul in care sari si timpul se opreste in loc…. dincolo sunt experiente emotionale complexe si profunde.

Este o calatorie interioara si o conversatie minunata cu tine. Desi sunt cateva clipe in care frica iti cuprinde mintea si corpul, stii ca nu e nimeni care ti-o provoaca, pe care sa dai vina, la care sa tipi sau de care sa te agati. Esti doar tu cu alegerile tale, tu incercand sa te cunosti mai bine si sa iti depasesti limitele. Tu, in cadere libera, simtindu-te si spunandu-ti…Salut!

Apoi este un sentiment minunat de comuniune. Acea bucata de tabla numita avion, care se ridica pana la 4000 m,acolo de unde totul pare mic si neinsemnat,  ascunde in ea o mana de nebuni  asezati care mai de care pe unde a apucat, pe jos sau in bratele altuia, cu inimile batandu-le la unison, toti cu zambete in priviri si impartind acelasi vis. Cu ei legi o intimitate greu de inteles in alte imprejurari dar care este extrem de placuta. Depasirea limitelor leaga oamenii! Pe ei ii vei vedea disparand, pe rand, in gol, cu urma zambetului ramasa in inima ta.

Cea din urma dar poate cea mai importanta este experimentarea increderii pe care o acorzi instructorului cu care sari in tandem. Sa iti lasi viata in mainile unui om pe care il cunosti de 15 minute, despre care nu stii daca este un om frumos si bun, daca are prieteni, daca isi respecta familia, daca se impaca bine cu vecinii, daca a plecat bine dispus de dimineata de acasa sau daca grijile ii apasa pe umeri….Sa nu stii nimic din toate acestea si totusi sa te lasi cuprins de bratele lui si sa te lasi sa cazi de la 4000m. Ce exercitiu de incredere si abandon mai frumos poate fii?  Te lasi…..renunti la tine si ii oferi altuia toata increderea

!IMG_7589

Oare un nou nascut, daca ar putea fii constient de trairile lui, ar simti acelasi lucru? Oare daca ar putea sa o faca, i-ar zice el parintelui sau: Nu te cunosc dar MA LAS condus de tine in cea mai frumoasa experienta: Viata!

P.S. Spiridusii care mi-au oferit aceasta experienta sa nu uite cat de mult ii iubesc!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s