Sa devenim mai umani….

11063768_1053464771339934_3593047110395862922_n

Una dintre calitatile principale care ne diferentiaza de animale este capacitatea de a ne plasa, mental, in viitor. Fie ca o facem privind asupra experientelor din trecut, fie ca o facem cu ajutorul imaginatiei, posibilitatea de a avea o perspectiva asupra viitorului ar trebui sa ne ajute sa evoluam si sa devenim tot mai responsabili. Si totusi…..?

Daca avem aceasta latura umana de ce nu reusim sa vedem ca daca ne taiem padurile,  distrugem sansele la viata ale copiilor si nepotilor nostrii, ca daca ne vindem pamanturile, copiii nostril vor ajunge sclavi in tara lor, ca daca promovam continuu non-valorile si incultura, vom mentine o societate needucata in care copiii nostri vor trai;  ca daca votam oameni incapabili  care stiu doar sa faca abuz de puterea pe care au primit-o, copiii nostril vor muri conducand coloane oficiale  mobilizate abuziv si ilegal, ca daca sustinem, fiecare dintre noi,  un sistem de stat care functioneaza doar pe baza de spaga, copiii nostri vor muri arsi de vii in localuri insalubre, cu avize luate in acest fel.

In perioada aceasta s-au intamplat doua tragedii care au starnit, pe langa foarte multa durere, si foarte multa furie. Furia multora care striga ca a venit vremea sa se aplice odata legile asa cum trebuie pentru ca nu putem sa ne autogestionam. Pentru ca nu putem fii responsabili. Pentru ca, desi am ajuns sa dominam si cerul si pamantul si apele, desi am ajuns sa clonam organe, nu suntem inca capabili sa ne autogestionam. Nu suntem capabili inca sa fim responsabili pentru faptele noastre. Nu putem inca sa intuim ce consecinte au actiunile noastre in viitor. Prefer sa cred asta si nu ca nu ne pasa. Va rog aplicati cum trebuie legile pentru a deveni cu totii umani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s