De ce?

2

Eu sunt Oana iar acesta e un blog creat din nevoia mea de a fugi de incultura, prostul gust, mitocania, smecheria, ipocrizia, de toti acei “burtosi, slinosi, libidinosi”, vorba lui Chirila, care misuna prin cotidian. Asa aleg eu sa fug, cautand oameni, locuri si experiente  misto, dar atat de misto incat se creeaza un contrast delicios. Uneori ma simt atat de sufocata de societatea de consum in care traiesc, axata doar pe utilitate si pe acumulare, pe a iesi in evidenta socand, incat simt nevoia sa imi adun cumva, lumea mea. O lume in care sa existe frumosul si sa isi aiba sensul lui! Sa imi creez o lume doar a mea…..suna oarecum schizoid dar este modul meu de a supravietui. Exista o teorie in psihologie care spune ca avem nevoie de un dram de iluzii pozitive pentru a fii…cel putin multumiti in viata noastra. Pentru mine, iluzia ar fi ca oamenii si locurile de care am povestit aici sunt majoritari. Dar nu-i asa ca ar fi frumos?

Numele blogului este inspirat de una din schitele scrise de unchiul meu, un om extrem de talentat si de complex, a carui profunzime nu am descoperit-o decat dupa disparitia lui. Pentru ca ni se intampla atat de des sa ne blocam, in relatiile cu ceilalti, in tipare de rol.

Turnul de parasutism este acea platforma de unde ai o cu totul alta viziune asupra vietii. Acolo, dintr-o data totul pare mai marunt…..oamenii, cladirile, viata…..chiar si tu ti-ai parea mai neinsemnat daca te-ai vedea din el. Toata agitatia devine atat de neinsemnata incat, acolo sus, nu ai alternativa decat sa crezi ca trebuie sa fie ceva mai mult de atat. Poate e in cerul care e brusc mai aproape, poate e doar in interiorul tau. Asta vei descoperi cand vei sari….dar ca sa sari si ca sa afli…ai nevoie de curaj. Despre asta vreau eu sa vorbesc: despre frumos si despre oameni curajosi!

Nu imi judeca “talentul” narativ! Nu sunt scriitor, sunt psiholog….nu ma pricep sa scriu ci sa intru in contact cu calitatile umane! Restul e doar o aventura!

 Turnul ma ispiteste:

-Ce-ar fi sa vii pana aici?

Am sarit portile si am suit scara in spirala.Sus, de pe ultima platforma, marele oras parea un adapost pentru ganganii de tot felul.Am deschis bratele….

– Ei? ma iscodi turnul

– Vreau sa zbor, turnule….fa-ma un corb.

– Nu inca, nu acum.

Omul dintr-o parte – Dan Dobrinescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s